Protos®
Protos

Protos® Integral – Professionele hoofdbescherming voor de zwaarste toepassingen

Protos® betekent in het Oudgrieks "de eerste" en dit is dan ook de eerste integrale veiligheidshelm van zijn soort. Aan deze helm is meer dan 12 jaar ontwikkeling voorafgegaan! Het resultaat: een unieke veiligheidshelm die de bescherming van gehoor, gezicht en nek combineert met een kinriem en ventilatie tussen binnen- en buitenschaal.

Met de certificering conform EN 397 en EN 12492 is het Protos® Integral-systeem geschikt voor bosbouw, groenonderhoud en klimwerkzaamheden. Kinriem, vizier, nekbescherming, gehoorbescherming: alles is geintegreerd en tegelijkertijd modulair verwisselbaar.

De Protos® Integral-veiligheidshelm is geschikt voor de zwaarste toepassingen en extreme weercondities. Geschikt voor zowel waterkou als hete droge weersomstandigheden. Door de slimme ventilatie blijft het hoofd koel en droog. Het vizier biedt optimaal zicht en bevriest zelfs niet bij strenge vorst. Highlight van de Protos® Integral Forest is de unieke integrale oplossing: alle onderdelen zijn geïntegreerd binnen de helmschaal. Dat voorkomt dat u blijft hangen achter takken, kreupelhout of andere hindernissen!

Alle producten

Protos Integral Forest helm met visier en gehoorbescherming

Productomschrijving:
Omdat in het bos snel takken achter de individuele bestanddelen van een hoofdbeschermingscombinatie blijven hangen, zijn bij de Protos Integral alle onderdelen inclusief vizier en gehoorbescherming geïntegreerd. Daardoor blijft u nergens meer achter hangen en kunt u zich vrij en onbelemmerd door het bos verplaatsen.

Voordelen:
  • Zeer ruim zichtveld
  • Door de tweekleurigheid bent u nog beter zichtbaar
  • U kunt de kleurencombinaties op die van uw beschermende zaagkleding afstemmen
  • De laag doorlopende nekschaal beschermt het achterhoofd tegen slagen en bij een val
Praktische details:
  • De ventilatieschuif verhoogt het draagcomfort en dient als extra schokdemper
  • Ook bij passieve stand van de gehoorbescherming blijft de Protos-helm perfect op het hoofd zitten
  • De helmschaal moet eens per 5 jaar vervangen worden
  • De oplegkussens van de gehoorbeschermer moeten regelmatig gewassen worden en bij dagelijks gebruik eens per 2-3 jaar moeten worden vervangen.


Gebruiksdoel:
Met de certificeringen EN 397, EN 352-3 en EN 1731 is de Protos Integral Forest de ideale keuze voor de zwaarste arbeidsomstandigheden en extreme weersomstandigheden.

Download als PDF: KWF-certificaat | Onderhoudsinstructies
199,65

Video: Réglages possibles sur le casque forestier

Protos®
Alle producten
Deel pagina

Heeft u vragen of niet gevonden wat u zocht?

Onze servicehotline: 078 15 82 22

ma - vr: 09.00 - 17.00 uur

terug