menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Spaartip 1+4

De speciale tip voor alle KOX klanten: bestaand uit 1 zaagblad plus 4 bijpassend zaagkettingen. U heeft hierbij de keuze uit haakse, half haakse en multicut kettingen.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Praktische voordeelsets: sets met zaagblad en -kettingen voor kettingzagen

Kettingzagen zijn onmisbare gereedschappen voor bosbouw en tuinieren. Maar zelfs bij correct gebruik en onderhoud zullen afzonderlijke onderdelen vroeg of laat moeten worden vervangen, zoals bijvoorbeeld zaagbladen en kettingen, die na langdurig gebruik verslijten. Met praktische voordeelsets bestaand uit een zaagblad en vier zaagkettingen zijn de benodigde reserveonderdelen en de juiste accessoires voor kettingzagen altijd bij de hand. De voordeelsets van KOX zijn geschikt voor alle gangbare merken zoals Stihl, Husqvarna, Dolmar en meer.


De juiste combinatie van zaagblad en zaagkettingen

Naast de behuizing inclusief aandrijving behoren zaagketting en zaagblad tot het hart van elke kettingzaag. Om volledig functioneel en betrouwbaar te zijn, moeten de afzonderlijke onderdelen ook bij het kettingzaagmodel passen. Kettingen en zaagbladen zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen in de KOX onlineshop, maar de praktische voordeelsets maken het onderhoud van kettingzagen bijzonder kostenbesparend.


De voordeelsets bevatten naast een zaagblad van marktleider Oregon of het eigen merk van KOX ook een bijpassende kettingset bestaand uit vier zaagkettingen. Daarbij heeft u keuze uit haakse en half haakse kettingen. Omdat kettingaandrijfsystemen aanmerkelijk langzamer verslijten, zijn deze afzonderlijk verkrijgbaar bij KOX. Nadat u de ketting meerdere keren hebt vervangen, is het tijd om ook het kettingaandrijfsysteem te vervangen.


Zaagsets vervangen: de benodigde afmetingen

Voor het selecteren van de juiste voordeelset zijn bepaalde afmetingen nodig. Deze staan bij de meeste fabrikanten vermeld op de zaagbladaansluiting van de kettingzaag. Als het zaagblad al sterk versleten is, zijn deze gegevens mogelijk slechts gedeeltelijk of helemaal niet meer leesbaar. De afmetingen kunnen met weinig moeite ook handmatig worden bepaald.


De snijlengte bepalen

Naast de precieze informatie over het kettingtype is ook de snijlengte van het zaagblad belangrijk. Om beide te bepalen, is het noodzakelijk om de zaagset te demonteren. Om de snijlengte van het zaagblad te bepalen, meet u vanaf het kettingdeksel tot aan de punt van het zaagblad. Let op: de vastgestelde afmetingen kunnen soms iets afwijken van de informatie van de fabrikant!


De juiste zaagketting kiezen

Na het demonteren van de zaagset kunnen de belangrijkste parameters voor het kiezen van de juiste zaagketting worden bepaald. Deze omvatten steek, dikte van de aandrijfschakels, tandvorm en kettinglengte. Het meten geschiedt als volgt:In combinatie met de eerder gemeten lengte van het zaagblad is alle informatie beschikbaar die van belang is voor het kiezen van de juiste voordeelset. Zijn alle afmetingen en gegevens bekend? Met de zaagkettingzoeker is de weg naar het juiste zaaggereedschap en de kostenbesparende voordeelsets bijzonder snel en gemakkelijk. Als alternatief kunnen bosbouwers, hoveniers en hobbygebruikers de gewenste producten direct in de onlineshop uitzoeken en aan de winkelwagen toevoegen.


Meer uitbreidingen voor kettingsets en zaagbladen

In het assortiment van KOX zijn ook nog veel andere producten verkrijgbaar die geschikt zijn voor het optimaal verzorgen en onderhouden van kettingzagen. Of het nu gaat om vetspuiten voor het regelmatig smeren van de afzonderlijke onderdelen of bladgroefreinigers voor het reinigen van het zaagblad, alle benodigdheden voor het onderhoud van de kettingzaag en andere accessoires voor bosbouwgereedschap kunnen samen met de voordeelset met kettingen en zaagblad worden besteld.


Ook voor gecertificeerde snijbeschermingskleding en snijbeschermingsschoenen is KOX de perfecte keuze. Als u vragen hebt over het assortiment, kunt u gebruik maken van het onlineformulier of telefonisch contact opnemen met de klantenservice.