menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Meet- en markeergereedschap

Schuifmaat en rolmaat in verschillende lengtes en uitvoeringen, zoals ook meetlat en boomritser

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Meetgereedschap en snijhulpmiddelen voor houtbewerking op maat

Als u vers gekapt ruw hout wilt verwerken tot maatvast lang hout, boomstammen of snoeihout, hebt u functioneel markeer- en meetgereedschap nodig. Of het nu gaat om veelzijdige rolmaten voor de bosbouw, klassieke markeerhulpmiddelen of afkorthulpmiddelen voor bevestiging aan de kettingzaag: bij KOX vinden bosbouwwerkers hoogwaardig gereedschap voor de houtoogst. Lichtlopend, slijtvast en duurzaam: ontdek nu onmisbaar bosbouwgereedschap van bekende fabrikanten!


Hiervoor zijn bosbouwmeetlinten, meetlatten, schuifmaatjes, enz. geschikt.

Houtoogst houdt niet op bij het kappen van bomen. Na de berekende val van de bomen volgt namelijk het zagen van het hout. Of het nu gaat om lange stukken hout van enkele meters lang of om stammen gesorteerd op lengte, kwaliteit en gemiddelde dikte: het handmatig markeren en meten is een centraal onderdeel van de houtverwerking. Net zo belangrijk als de praktische knowhow zijn meet- en markeergereedschappen van professionele kwaliteit.


Bekende fabrikanten zoals Müller, Nestle, Richter, Spencer en het eigen merk KOX garanderen eersteklas verwerking en maximale functionaliteit. Hierdoor wordt het meten en markeren van ruw hout kinderspel!


Markeergereedschap voor markeren en op lengte snijden

Hoewel boomstammen vandaag de dag meestal aangeduid worden met gekleurde markeringen, blijft de klassieke meetlat een handig hulpmiddel voor bosbouw- en tuinactiviteiten. Het robuuste mes met U-vormige mespunt is ideaal voor het maken van kerfmarkeringen op boomstammen. Een optionele beugel beschermt tegen mogelijke verwondingen door uitglijden. Met de opvouwbare variant kan de meetlat snel en veilig worden opgeborgen in uw jas- of broekzak.


Terwijl hoogtes tot vijf meter eenvoudig kunnen worden bepaald met een uitschuifbare telescoopmeter, is een meetlat het perfecte gereedschap om hout handmatig op lengte te zagen. Het 100 cm lange gereedschap is verkrijgbaar in een aluminium of houten uitvoering. De stok van een inkeepmeterstok is in de regel voorzien van een schaalverdeling waarmee meterhout snel kan worden afgetekend. De uiteinden van de stok zijn uitgerust met roestvrijstalen punten of met twee verschillende hulpstukken: roestvrijstalen punt en haak.


Meetgereedschap voor nauwkeurige houtsneden

Voor het meten van stamdiameters en houtsneden worden verschillende bosbouwgereedschappen gebruikt. Een robuuste rolmaat voor de bosbouw van gecoat speciaal staal of glasvezel is een van de allrounders voor bosbouwwerkzaamheden. Dankzij de praktische cliphouder kan de rolmaat binnen enkele seconden weer aan uw werkkleding worden bevestigd en verwijderd. Gemakkelijk leesbare markeringen aan beide zijden en een automatische terugloop maken hem bijzonder handig in gebruik. Bovendien hebben sommige rolmaten voor de bosbouw een praktische zelfreinigende functie.


Ook populair voor het bepalen van de stamdiameter zijn schuifmaten met soepel lopende duwbeugel en moeilijk te buigen meetpoten. Schuifmaten zijn bij KOX verkrijgbaar in lengtes van 40 cm tot 100 cm. Een duidelijk zichtbare schaalverdeling met slijtvaste kleurendruk vergemakkelijkt het aflezen van de gemeten waarden. Met hun lage gewicht van 400 tot 700 gram zijn de handige gereedschappen gemakkelijk mee te nemen en, afhankelijk van het model, ook geschikt voor bevestiging aan een riem.


Wie houtsneden op maat wil maken, kan het werk ook vergemakkelijken met afkortstokken voor kettingzagen. Met behulp van een meegeleverde adapter kunnen de afkortstokken met een lengte van 25 cm tot 100 cm supersnel aan de kettingzaag worden bevestigd. Moderne afkortstokken bestaan naast een roede van glasvezel uit een kunststof bord en een roestvrijstalen aansluitstuk. Let op: het gebruik van afkortstokken is niet mogelijk bij zagen met snelspansysteem of moeren met bescherming tegen verlies!


Accessoires en reserveonderdelen voor bosbouwgereedschap

Naast essentiële kleding en beschermingsmiddelen heeft KOX alles op het gebied van gereedschappen en onderhoud. Het assortiment omvat bijvoorbeeld passende reserveonderdelen zoals klaphaken voor rolmaten voor de bosbouw, zodat professioneel onderhoud en reparatie van veelgebruikte hulpmiddelen heel gemakkelijk is.