menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Zaagkettingen

Onderdelen voor uw motorzaag: zaagkettingen voor haaks, halfhaaks, in de lengte of multicut-zagen. Zaagbladen met en zonder neusstuk, carvingblad en neusblad. Geschikt voor vele merken zoals Stihl, Husqvarna, Dolmar, Solo, Partner en bouwmarktzagen.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Hoogwaardige zaagkettingen voor kettingzagen

In het bos of in de tuin: iedereen die met een kettingzaag werkt, heeft robuuste en scherpe zaagkettingen nodig waarop men kan vertrouwen. Het assortiment van KOX omvat een uitgebreide selectie hoogwaardige zaaggereedschappen die compatibel zijn met de kettingzagen van vele fabrikanten. Daartoe behoren onder meer bouwmarktzagen en modellen van Stihl, Husqvarna, Dolmar, Solo, Partner en meer.


U kunt kiezen uit kettingzaagkettingen in verschillende varianten, zoals haaks of half haaks, multicut en ripcut. Naast op veiligheid geteste zaagkettingen met aandrijfschakels van verschillende breedtes en aantallen zijn er ook andere reserveonderdelen voor kettingzagen zoals kettingaandrijfsystemen en zaagbladen verkrijgbaar. De professionele zaagbladen van KOX en Oregon zijn zowel met als zonder afbuigingsster verkrijgbaar, van massief staal of gelamineerd en in verschillende steken, passend bij de meeste kettingzagen.


Bij het kiezen van de juiste kettingzaagketting kan persoonlijk en deskundig advies van de medewerkers van KOX helpen. De zoektocht naar de juiste zaagketting hoeft immers niet zo lang te duren en alles moet soepel verlopen, ook na het plaatsen van een nieuwe ketting op de kettingzaag.


Professionele zaagkettingen voor veilig en efficiŽnt werken

Om ervoor te zorgen dat het gebruik van de kettingzaag zo veilig en efficiŽnt mogelijk is, is het belangrijk om altijd te werken met een hoogwaardige en scherpe zaagketting. Professionele zaagkettingen voor kettingzagen van KOX of Oregon bieden doorslaggevende voordelen, zowel in de bosbouw als in de tuin:Kettingen en zaagbladen bij KOX zijn afkomstig van toonaangevende fabrikanten en van ons eigen merk, afzonderlijk of in voordeelsets. Ze zijn compatibel met alle gangbare modellen en bieden zowel leken als professionals de perfecte combinatie van gemakkelijk gebruik, efficiŽntie en veiligheid bij het gebruik van de kettingzaag.


De juiste kettingen voor kettingzagen vinden

Allereerst worden kettingzagen onderverdeeld in haakse en half haakse zaagkettingen. Het gaat daarbij om de vorm die de snijtanden van de zaagketting hebben:Er zijn ook andere eigenschappen die van belang zijn bij het kiezen van de juiste zaagketting. Vervangingskettingen kunnen van verschillende fabrikanten komen, maar het aantal en de dikte van de aandrijfschakels en de steek moeten overeenkomen met die van de oude zaagketting.


Een belangrijk selectiecriterium is de zogenaamde steek van de zaagketting. Deze geeft de afstand aan tussen drie opeenvolgende kettingschakels. Het uitgangspunt voor het meten zijn de klinknagelbouten in het midden van de eerste en derde schakel. Deze afstand wordt aangegeven in inches. Steken zoals 0,325", 3/8" en 0,404" zijn gebruikelijk. Zaagkettingen met een grotere steek worden vooral in de professionele sector gebruikt.


Ook het aantal aandrijfschakels is bepalend bij de aanschaf van de juiste zaagketting. De schakels zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van de kracht van de ketting op het te zagen materiaal. De kettinglengte wordt bepaald door het aantal schakels van een ketting. Ook de dikte van de aandrijfschakel is een belangrijke parameter. De waarde wordt aangegeven in millimeters tussen 1,1 mm en 1,6 mm.


Kettingzaagaccessoires en meer bij KOX

Als u twijfelt over de juiste zaagketting voor uw eigen kettingzaag, staan de medewerkers van KOX zowel nieuwe als bestaande klanten graag bij met hun uitgebreide specialistische kennis.