menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Onze KWF conferentie korting: 15% op alles!**
WAARDEBON: KWF24

Mechanische/hydraulische velhulpmiddelen

Krachtige velwiggen voor professioneel kapwerk met de hoogste eisen aan veiligheid en kwaliteit: van de mechanische spilwig tot de hydraulische velwig.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Mechanische en hydraulische velwiggen voor efficiŽnt velwerk

Bomen vellen met minimale inspanning? Wat nog niet zo lang geleden ondenkbaar was, heeft zijn weg gevonden naar de bosbouw met mechanische en hydraulische velwiggen. Maar ook voor privťgebruik in de eigen tuin zijn de technische innovaties een handige oplossing. Vooral bij het vellen van hardhout, minimaliseren de nieuwste spilwiggen de potentiŽle risico's veroorzaakt door vallend dood hout. KOX biedt naast de conventionele vel- en kloofwiggen en andere praktische bosbouwhulpmiddelen de hoogontwikkelde velhulpmiddelen aan.


Bosbouwgereedschappen met toekomstgerichte technologie

Niet alleen krachtige grondboren kunnen hydraulisch worden aangedreven, ook de huidige marktleidende velhulpmiddelen profiteren van deze technologie. Naast de ValFix behoort ook de ValFast van het merk BaSt-Ing tot de absolute bestsellers in de categorie Spilwiggen. Een kort overzicht laat zien hoeveel de nieuwe gereedschappen verschillen van eerder beproefde methoden voor houtoogst.


Bij het oogsten van dik hout, vooral hardhout, werd de motorisch-handmatige zaagtechniek lange tijd als de beste oplossing beschouwd. Met behulp van een speciale zaagtechniek brengt degene die de kettingzaag bedient de boom in de gewenste richting naar beneden. Met de kloofhamer ingeslagen velwiggen zijn daarbij onmisbaar. De trillingen die door dit fysiek zware werk worden veroorzaakt, brengen echter tal van risico's met zich mee. Dood hout kan loskomen van de boomtop en vallende takken vergroten de kans op ongelukken.


Waarom loont het om te investeren in technisch velgereedschap?

Technische velgereedschappen zijn geen nieuwe uitvinding, maar innovatieve velwiggen met mechanische of hydraulische aandrijving zijn nauwelijks te vergelijken met de logge prototypes uit het verleden. Ook de juiste apparatuur scoort punten met zijn multifunctionele toepassingsmogelijkheden. De PumpFast aanhangerpomp van BaSt-Ing is zelfs geschikt voor het eenvoudig kiepen van zware autoaanhangers. In combinatie met een standaard accuschroevendraaier is het resultaat een krachtig stuk gereedschap voor diverse doeleinden.


Hun energiebesparende, ergonomische bediening en hun risicobeperking door trillingsvrij werken spreken duidelijk in het voordeel van mechanische en hydraulische velwiggen. Als u dus op zoek bent naar een toekomstgericht alternatief voor handmatig wiggebruik, dan vindt u bij KOX zeker wat u zoekt.


Zo werken mechanische en hydraulische velwiggen

Mechanische velwiggen kunnen worden aangedreven door een eenvoudige spilaandrijving met tandrail of met behulp van een ratel. Als alternatief voor de ratel gebruiken sommige modellen ook slagmoersleutels. Ergonomisch en energiebesparend werken is mogelijk zonder extra hulpmiddelen. Het regelmatig smeren van de glijdende delen is nuttig gebleken voor het onderhouden van technisch geavanceerde bosbouwgereedschappen. Ter vergelijking: een niet-ingevette mechanische velwig heeft een wrijvingsverlies tot wel 30%.


Een hydraulische velwig wordt naar voren bewogen met een hydraulische cilinder die door oliedruk in gang wordt gezet. Ook wordt de wig teruggepompt op basis van hydraulische druk. Zowel mechanische als hydraulische velwiggen maken het fysiek veeleisende werk met wiggen aanzienlijk eenvoudiger. Vooral bij het oogsten van hout met een hoog aandeel dood hout verdient het trillingsarm vastklemmen van de bomen de voorkeur boven motorisch-handmatig zagen. Iedereen die waarde hecht aan persoonlijke veiligheid, kan zo het onbedoeld breken van takken of kroondelen zoveel mogelijk voorkomen en potentiŽle gevaren elimineren.


Of de velwig een mechanische of hydraulische aandrijving heeft: houtsnippers en andere mogelijke vreemde voorwerpen moeten snel worden verwijderd om de geavanceerde bosbouwgereedschappen te beschermen tegen voortijdige slijtage. Mocht er toch slijtage optreden, dan heeft KOX talrijke onderdelen en onderhoudsbenodigdheden.