menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Houtverplaatsing en transport

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Houtvervoer: veilig transporteren van korte en lange boomstammen

Of het nu met een tractor en lier is of met de hulp van een sterk paard: als u op zoek bent naar robuust bosbouwgereedschap en veilige uitrusting voor het vervoeren van hout, dan bent u in de KOX onlineshop aan het juiste adres. Het ruime aanbod aan merken met de hoogste kwaliteitsnormen varieert van speciaal verdichte bosbouwtouwen, chokerkabels voor het transporteren van meerdere boomstammen tot vierkante kettingen en omkeerrollen. Perfect op elkaar afgestemd, elk onderdeel past bij het andere. Dit maakt het verplaatsen van hout veilig en efficiënt.


Houttransport gemakkelijk gemaakt

Hout afvoeren is een van de meest veeleisende taken in het bos en de tuin. Des te beter als u dit fysiek zware werk kunt doen met functionele en betrouwbare KOX hulpmiddelen op het gebied van gereedschap en onderhoud. Met de juiste uitrusting worden zelfs de meest veeleisende werkzaamheden eenvoudiger, ongeacht de aard van het terrein, het weer en het aantal gekapte bomen.


De juiste uitrusting voor het verplaatsen van hout

Of het nu handmatig of met technische ondersteuning is: het verplaatsen van hout is altijd een bijzondere uitdaging. Uiteindelijk moeten korte en lange boomstammen veilig naar het bospad worden gebracht, zelfs op moeilijk terrein. Met de juiste hulpmiddelen kunt u echter met minimale inspanning maximale resultaten bereiken. Net zoals de tandwielen van een uurwerk in elkaar grijpen, vullen het afzonderlijke gereedschap en de hulpmiddelen voor houtafvoer uit het uitgebreide KOX assortiment elkaar aan.


Hoe moeilijker het terrein, hoe belangrijker het is dat bosbouw- en houtoogstgereedschap, zoals staalkabels en kettingsluitingen, strophaken en kabelrollen, optimaal op elkaar zijn afgestemd. De ervaring heeft geleerd dat hoe beter de combineerbaarheid van de afzonderlijke materiaalcomponenten, hoe makkelijker de houtafvoer meestal is. Om op elke mogelijke situatie voorbereid te zijn, is het raadzaam om zoveel mogelijk te anticiperen en voldoende uitrusting bij de hand te hebben.


Het juiste bosbouwgereedschap voor elke situatie

Of het nu gaat om professionele werkzaamheden in de bosbouw of om uw eigen tuin: met hoogwaardige accessoires zoals vel- en hefgereedschap, verschillende touwen, vierkante kettingen met of zonder strophaken, omkeerrollen en verkortingshaken, is het transporteren van hout veel efficiënter.


Het benodigde gereedschap is zowel afzonderlijk als in praktische sets verkrijgbaar bij KOX. Er is ook een groot assortiment verschillende uitvoeringen van diverse soorten gereedschap en accessoires. Sommige kabelglijbeugels voor choker-kettingen zijn bijvoorbeeld voor een vaste of roterende bevestiging. Bijpassende verbindings- en ophangschakels maken het aanbod compleet. Ook vierkante kettingen voor houttransport en mechanische houtoogst zijn bij KOX verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:


  • Vierkante kettingen van kwaliteitsklasse 8 zijn verkrijgbaar met een kettingdiameter tot 8 mm, een minimale breekkracht tot 90 kN, een toegestane trekkracht tot 4500 daN en een lengte tot 5 m.
  • KOX biedt ook vierkante kettingen van kwaliteitsklasse 10 met een kettingdiameter tot 10 mm, een minimale breekkracht tot 170 kN, een toegestane trekkracht tot 8500 daN en een lengte tot 5 m.

Let op: om het kiezen van de juiste kettingdelen en haken gemakkelijker te maken, zijn alle combinatiedelen van een bepaalde kwaliteitsklasse in dezelfde kleur uitgevoerd: kwaliteitsklasse 8 in signaalrood, kwaliteitsklasse 10 in royal blauw.


Klanten van KOX kunnen ook kiezen uit verschillende varianten als het gaat om rondstroppen, bijvoorbeeld voor het veilig bevestigen van een omkeerrol aan een boom. Rondstroppen zijn verkrijgbaar met een draagvermogen tot 8.000 kilogram bij een simpele directe trekkracht.


Koop accessoires voor houtafvoer afzonderlijk of als set

Of het nu gaat om het achteraf aanbrengen of vervangen van afzonderlijke onderdelen bij natuurlijke materiaalslijtage: los verkrijgbare artikelen zoals doorsteeknaalden om het gemakkelijker te maken de ketting onder liggend hout door te halen, maken het onderhoud en reparatie van veelgebruikt bosbouwgereedschap kinderspel. Bijzonder voordelig zijn ook de complete voordeelsets, bestaande uit bijvoorbeeld een rondstrop met bijpassende kettingsluiting en omkeerrol. Ze zijn in een handomdraai besteld en in elkaar gezet voor direct gebruik.


Hebt u vragen over het assortiment, dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier of telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Bij KOX staan competente medewerkers klaar om u bij elk probleem te helpen en te adviseren.