menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Veiligheidszaagbroek

Snijbestendige zaag-of tuinbroek in verschillende uitvoeringen. Zaagbroek met of zonder stretch, snijprotectie klasse 1 of 2- bij ons vind u de ideale veiligheidszaagbroek.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Om veilig te kunnen werken in de bosbouw: snijbeschermingsbroeken

Het werken met handkettingzagen of bosmaaiers vraagt niet alleen om grote voorzichtigheid. Het is ook belangrijk om uitgebreide voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk daarbij aan veiligheidskleding: een goede snijbeschermingsbroek vermindert het risico op letsel aanzienlijk. Daarom hoort een dergelijke broek standaard bij de persoonlijke beschermingsmiddelen als er gewerkt gaat worden met een kettingzaag of soortgelijke apparaten.


Dankzij de meerlaagse snijbeschermende inzetstukken en de scheurvaste garenmix vertraagt en blokkeert een snijbeschermingsbroek de zaag, als deze ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch uitglijdt. Het assortiment van KOX bevat KWF-gecertificeerde snijbeschermingsbroeken, zoals (tuin)broeken, naar keuze met of zonder stretchaandeel. Samen met andere bosbouwkleding, zoals het bijpassende bosbouwjack en zaaglaarzen, maken ze de uitrusting compleet van iedereen die hoogwaardige veiligheidskleding nodig heeft voor bosbouwwerkzaamheden.


Wat zijn de kenmerken van snijbeschermingsbroeken voor bosbouwwerkzaamheden?

Dankzij de allernieuwste stoftechnologie bieden snijbeschermingsbroeken betrouwbare bescherming tegen ernstige verwondingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale buitenkant, die bestaat uit meerlaagse snijbeschermende inzetstukken. De inzetstukken zijn gemaakt van scheurvaste en bijzonder lange draden die in noodgevallen worden uitgetrokken en zich om het aandrijfwiel of de ketting van de zaag wikkelen. Ze blokkeren en remmen de kettingzaag in een fractie van een seconde en brengen hem tot stilstand voordat er ernstige schade aan het lichaam ontstaat.


Een ander belangrijk kenmerk voor de kwaliteit van KOX veiligheidskleding is het hoogwaardige materiaal, dat niet alleen robuust en slijtvast is, maar ook waterafstotend. Als werkkleding voor mensen in de bosbouw zijn snijbeschermingsbroeken met deze eigenschappen essentieel, omdat ze niet alleen beschermen tegen verwondingen, maar ook tegen vuil en vocht.


Het ventilerende stretchweefsel van de veiligheidskleding zorgt altijd voor draagcomfort en bewegingsvrijheid. In Hi-Vis- en signaalkleuren,zoals rood of oranje, is de snijbeschermingsbroek altijd goed zichtbaar, zelfs bij slecht zicht en op grote afstand.


KWF-gecertificeerde snijbeschermingsbroeken van KOX

Of bosbouwkleding betrouwbare snijbescherming biedt, is te zien aan de veiligheidsfactor en de snijbeschermingsklasse. De snijbeschermingsklasse wordt bepaald volgens de 'DIN EN 381-5'-norm (Beschermende kleding voor gebruikers van kettingzagen - Deel 5: Eisen voor beenbeschermers). De snijbeschermingsklassen gaan van 0 tot 3 en geven aan tot welke kettingsnelheid de beschermende inzetstukken verwondingen door kettingzagen voorkomen.


Voor snijbeschermingsbroeken is beschermingsklasse 1 de norm. Daarom hebben alle snijbeschermingsbroeken van de veiligheidskleding van PSS en KOX snijbeschermingsklasse 1. Andere essentiële soorten KOX veiligheidskleding, zoals zaaglaarzen dienen een nog grotere beschermende werking te hebben. Een ander kwaliteitskenmerk: alle KOX snijbeschermingsbroeken en veel PSS kledingstukken zijn KWF-gecertificeerd. Dit is een keurmerk voor werkkleding en beschermende kleding van het 'Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik' (Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek).


Bosbouwbroeken, ook als tuinbroek, voor mannen en vrouwen

De uniseks bosbouwkleding zoals de snijbeschermingsbroeken van KOX zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Of het nu een gewone broek of een tuinbroekmodel is: de in de shop verkrijgbare beschermende kleding voor het veilig werken met kettingzagen wordt gekenmerkt door de volgende voordelen:Naast verschillende Hi-Vis-kleuren beschikken de meeste kledingstukken over nog veel meer praktische eigenschappen, zoals omgekeerde, duurzame ritssluitingen, superelastische knie-inzetten, ventilatieritsen, tailleband met ingewerkt elastiek of de optie om de taillewijdte te verstellen en binnenzakken met een smartphone-vakje.


Ideale aanvulling op beschermende werkbroeken

Bijeen beschermende uitrusting en bosbouwkleding voor veeleisende werkzaamheden onder alle weersomstandigheden horen onder andere hoogwaardige bosbouwjacks van waterafstotend materiaal met ventilatiesystemen en de juiste bescherming voor het hoofd, ogen en gehoor. Een beschermende outfit is pas helemaal compleet met zaagschoenen en handschoenen.


Bosbouwers kunnen hoogwaardige snijbeschermingsbroeken van KOX, PSS en andere fabrikanten direct in de webshop of via het bestelformulier bestellen. Er zijn veel verschillende modellen voor verschillende werkzaamheden. Daarom zit de klantenservice van KOX voor u klaar voor persoonlijk advies.