menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Vel- en hefgereedschap

Velhevels en hefgereedschap bij KOX


De praktische hulpmiddelen verlichten het werk in het bos en sparen daarbij de rug. Wij bieden u kwalitatief hoogwaardige velhevels en sappies in verschillende lengtes en uitvoeringen. Omdat bij regelmatig gebruik onderdelen slijten, vindt u hier ook geschikte vervangingsonderdelen. Hier vindt u velhevels en handgrijpers van professionele kwaliteit.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Bescherm uw rug: werk met vel- en hefgereedschap

Bomen kappen is een van de gevaarlijkste en fysiek meest uitdagende taken in de bosbouw en tuinbouw. Dus is het des te beter als u deze taak zo efficiënt mogelijk kunt uitvoeren: met hoogwaardige velhulpmiddelen en hefgereedschap kunnen alle velwerkzaamheden zonder uw rug te belasten worden uitgevoerd. We hebben niet alleen praktisch bosbouwgereedschap van ons eigen merk KOX, ook bekende fabrikanten als Bahco, Müller en Ochsenkopf garanderen de beste kwaliteit en hoogste functionaliteit.


Waar worden velhevels, pakhaken enz. voor gebruikt?

Of het nu gaat om het vellen van zacht hout, het oogsten van hout of het verwerken van brandhout: het juiste gereedschap voor het vellen en heffen kan het werk in het bos of de tuin aanzienlijk gemakkelijker maken. Terwijl velhevels multifunctionele universele hulpmiddelen zijn bij het vellen en omkeren van boomstammen, zijn robuuste handtangen en pakhaken ideaal voor het heffen, trekken en dragen van stukken hout.


Voor professionele velwerkzaamheden bieden we ook mechanische en hydraulische valhulpmiddelen aan. Naast onmisbaar bosbouwgereedschap biedt KOX ook de juiste reserveonderdelen en onderhoudsproducten en hoogwaardige onderhoudsaccessoires: niets staat het onderhoud en de reparatie van veelgebruikte werktuigen in de weg.


Dit hefgereedschap maakt het werk in de bosbouw eenvoudiger

Velhulpmiddelen en hefgereedschap zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor specifiek gebruik. Het volgende overzicht toont de voordelen die het individuele vel- en hefgereedschap tot een waardevolle investering maken.


Velhevel

Handig, praktisch, multifunctioneel: velhevels zijn in meerdere opzichten onmisbaar. Enerzijds zijn ze een praktisch velhulpmiddel, anderzijds zijn ze het perfecte alternatief voor compacte keerhaken. De velhevels, die zijn uitgerust met een kunststof handgreep voor optimale grip en een velhevelplaat en keerhaak van robuust staal, kunnen dankzij hun grote hefboomwerking gebruikt worden voor het keren van boomstammen of als velhulpmiddel.


Het assortiment van KOX omvat modellen in verschillende lengtes van 80 cm tot 130 cm. Naast hun lage gewicht hebben velhevels nog andere voordelen: ze kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt als draaghulp voor combi brandstofhouders . Over de schouder gedragen, hebt u de andere hand vrij voor ander gereedschap zoals de kettingzaag.


Pakhaak

Zou het niet praktisch zijn om soms een langere arm te hebben als u in het bos en de tuin werkt? Het functionele ontwerp van de pakhaak van speciaal gesmeed staal volgt precies dit principe. Het gereedschap heeft een ergonomische, kunststof antisliphandgreep met geslepen punten en is ideaal voor het optillen, trekken en dragen van stukken hout. Efficiënt, tijdbesparend werken is daardoor gegarandeerd.


Keerhaak

Als u met weinig moeite boomstammen wilt draaien en trekken, kunt u gebruik maken van keerhaken van chroom-vanadiumstaal. Bijzonder praktisch: dankzij de in grootte verstelbare uitstulping is dit handige bosbouwgereedschap geschikt voor verschillende stamdiameters. Ook de gemakkelijk herkenbare signaalkleur is een voordeel bij het werken in het bos en de tuin.


Handtang

Gelaagd hout en vezelhout gemakkelijker optillen, verplaatsen en dragen: handtangen van staal hebben een antisliphandgreep die 90 graden kan worden gedraaid en ontlasten uw rug en gewrichten. In plaats van voor het lichaam kunnen stukken hout comfortabel opzij van het lichaam worden gedragen, zonder enige onnatuurlijke draaiing van arm en hand. Geharde punten en een tweecomponentenhandvat van kurk en kunststof zorgen voor nog meer stabiliteit en comfort.


Handtang met extra lange steel

Handtangen met extra lange steel zijn nog gemakkelijker voor uw rug. De steel, die in een hoek van 90 graden is geplaatst, ontlast het lichaam bij elke stap. Rechtop werken kan typische rugklachten voorkomen en maakt het verplaatsen van stukken hout kinderspel.


Ontschorser

Een ontschorser gemaakt van duurzaam staal maakt het niet alleen gemakkelijker om boomschors te verwijderen, maar maakt ook het snijden van dunne takken simpeler. Dankzij de hoogwaardige houten handgreep en de afgeronde snijkant ligt het praktische bosbouwgereedschap bij het bewerken van hout comfortabel en veilig in de hand.


Hebt u vragen? De telefonische klantenservice biedt gespecialiseerd advies over het uitgebreide KOX-assortiment. Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen via het onlineformulier met vragen over de producten of over iets anders.