Bosbouwwerkzaamheden en gebruik motorzagen in de zomer

Natuurlijk: herfst en winter zijn de hoogseizoenen in de bosbouw. Maar ook buiten het bosbouwseizoen valt er altijd wel iets te doen. Welke taken en uitdagingen ons 's zomers wachten in het bos leest u hier. Ook dan is de juiste beschermende uitrusting heel belangrijk. Juist bij hoge temperaturen moet u aan de juiste bescherming blijven denken en geen risico's nemen! Hier vindt u een overzicht van luchtige lichte beschermende uitrusting speciaal voor warmere dagen – die u goed beschermt tijdens werkzaamheden met de motorzaag.

Onderhoud en regulering gemengd groen

Gemengde bossen bepalen op veel plaatsen niet alleen het landschap, maar spelen ook een belangrijke rol bij het tegengaan van de klimaatverandering. Ze zijn namelijk stabieler omdat het risico van aantasting door milieu-invloeden gespreid is over meer boomsoorten. Maar een gemengd bos betekent ook: concurrentie tussen de soorten. Omdat ze niet allemaal even sterk zijn, moeten we ons ook bekommeren om onderhoud en regulering.

Regulering gemengde aanplant
Vraatbescherming groenonderhoud

Sommige planten in het bos zijn bevorderlijk voor de groei van de jonge aanplant en beschermen hen bijvoorbeeld tegen hitte en uitdroging. Maar concurrerende planten kunnen de aanplant afremmen of zelfs verdringen en moeten worden aangepakt bij de onderhoudswerkzaamheden. Een bijzonder hardnekkig voorbeeld hiervan is de braam (rubus sectio rubus). Als er daar teveel van komen ontnemen ze de bomen licht en voedingsstoffen en wordt de gezondheid van de gemengde aanplant aangetast. Hier vindt u de belangrijkste gereedschappen om het evenwicht in het bos te bewaren.

Carving

Zomertijd is carvingtijd! Artistiek zagen met de motorzaag vergt niet alleen oefening maar ook de juiste uitrusting. Zo'n kleine handzame en lichte motorzaag is het best. Verder zijn er speciale zaaggarnituren. Carving-zaagbladen hebben een zeer kleine diameter aan de punt van de zaag. Daarmee kunt u bijzonder nauwkeurig te werk gaan.

Carving-garnituren

Carvingbladen en zaagkettingen voor veel merken.

Nu bekijken
Dolmar Kettingzaag PS-32 C

De ideale motorzaag voor carven

Dolmar Kettingzaag PS-32 C met 35 cm lang kettingblad

Nu bekijken

Lichte kleding met snijbescherming

Mistral veiligheidszaagbroek

Mistral veiligheidszaagbroek

de lichte

Productomschrijving:
Het luchtige bovenmateriaal van de slijt- en scheurvaste speciale stof en het grote stretch inzetstuk op het zitvlak zorgt ervoor dat de Mistral veiligheidszaagbroek aangenaam te dragen is en zorgt voor een goede lichaamsklimaat. De modische kleurencombinatie onderstreept de innovatieve vooruitgang van de serie Mistral in de bosbouwkleding.
Hier kunt u alle beschermingsbroeken direct vergelijken

SALE -20 % - uitverkoop van uitloopmodellen

Profiteer nu van -20% korting op de laatste exemplaren voordat de nieuwe modellen arriveren in oktober. Koop nu en bespaar flink - zolang de voorraad strekt!

SALE -20 % - uitverkoop van uitloopmodellen
in plaats van 73,11 €
slechts 58,49
u bespaart 20 %
Nu bekijken

KOX Protector 15+ zaagschoen

De zomerlaars voor de bosbouwers

Productomschrijving:
Uitstekend geschikt voor gebruik in de warme jaargetijde en voor iedereen die ook in de koudere jaargetijden veel zweet. Duidelijk drogere voeten en minder warmteaccumulatie. Bovenste leerlaag met SUN-reflect waardoor opwarmen door zonlicht wordt verminderd.

Hier vindt u een vergelijk van alle veiligheidsschoenen
Praktische details:
  • FPA-gekeurd
  • Getest conform EN 345 II, snijbeschermingsklasse 1
  • Schachthoogte 23 cm, gewicht 2500 g
  • Vetersysteem met soepele ogen en -haken, verhindert het vervelende openbuigen van de haken, eenvoudig vetersysteem, roestvrije beslagen
  • Speciale vorm voor een optimale afrolbeweging van de voet
  • Dempend schuim in de volledige zool, schokdempende warmte en koude isolatie
  • Zool bestand tegen olie en benzine
  • Anatomisch gevormd, wasbare inlegzool


Gebruiksdoel:
Gebruik in de bosbouw in de zomer

Download als PDF: KWF-certificaat | Onderhoudsinstructies

SALE -20 % - uitverkoop

Profiteer nu van -20% korting op de laatste exemplaren. Koop nu en bespaar flink - zolang de voorraad strekt!

SALE -20 % - uitverkoop
in plaats van 193,09 €
slechts 154,47
u bespaart 20 %
Nu bekijken
KOX Protector 15+ zaagschoen

Ademende functionele kleding

Bescherming tegen teken

Heeft u vragen of niet gevonden wat u zocht?

Onze servicehotline: 078 15 82 22

ma - vr: 09.00 - 17.00 uur

terug